Herinrichting plein

Herinrichting plein

Bewoners van de Mauvebuurt (Oud Krispijn, Dordrecht) beslisten mee over de inrichting van hun plein. De gemeente wilde een grotere en meer diverse groep betrekken dan gebruikelijk.

0%
Deelname
Aanpak
Inwoners vanaf 8 jaar konden in twee stemronden keuzes maken over de inrichting van hun plein. In de eerste ronde vroegen wij de bewoners naar hun voorkeur: een speelplein of een groen plein? De bewoners konden ook suggesties geven voor het plein. In de eerste ronde kozen de bewoners massaal voor het speelplein. In de tweede ronde konden ze kiezen uit een aantal items voor de invulling van het plein zoals: verschillende soorten speeltoestellen, beplanting en straatmeubilair. De herinrichting van het plein vond volledig plaats conform de resultaten van de inspraakronden.
 
Resultaat
Van de bewoners van 8 jaar en ouder brachten 206 (32%) personen hun stem uit. Van de direct omwonenden van het plein bracht 52% hun stem uit. Van degene die stemden, reageerde 25% ook in het forum.
 
Opvallend
Opvallend was, dat hoe dichter het plein bij de voordeur lag, des te groter de opkomst was. Wat ons ook opviel was dat de direct omwonenden de voorkeur gaven aan een speelplein.